BloggProffs

Mät din snorre med min robotskjöld

Det är svårt att skriva svenska, svårt att tala och att höra. Imorse hade jag lyckligtvis förmånen att få läsa en riktigt välskriven text. Artikeln rann genom min pannan ned för min hals och väckte mig på ett sätt som Kaffeåcigg sällan lyckas med. Hur som helst, den handlade (lite) om det svenska språkets egenheter och (mer) om hur svenskundervisningen styrts av politiker helt ovetande om dessa.  Möjligt är också att de skiter i vilket. Vilket fallet än är så kan ni ju själva räkna ut vad som händer om man blandar halvbegåvade socialsekreterare, marknadskåta heltidspolitiker, invandrarförakt, utbildningsfientlighet och Arbetslinjen (studenter räknas som arbetslösa för att passa in i den borgerliga statistiken); stoppar i en mixer och serveras under hot om vatten och bröd till våra gäster. Vad som en gång var en rättighet och förmån har blivit arbetsmarknadspolitisk pölsa.

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/mat-din-snorre-1.811655

 Vad man än tycker om att välkomna fler människor i den svenska gemenskapen så måste man slås över hur välskriven artikeln är. Författaren eller författarinnan, jag måste skam till sägandes erkänna att jag inte vet vilket, behärskar skriven svenska på ett sätt jag bara kan drömma om trots sin polska härkomst. Känn melodin eller ät bajs!

Obama är inte så dum ändå! Den förra administrationen, ni minns den kanse, kallade ju sig själv ett ”Evil Empire”, ja eller hur det nu var. Minnet sviker, jag kan minnas fel vad gäller detaljerna. Men vad tycker ni själva, verkar det inte klokt att låta bli att späcka östra Europa fullt av missiler riktade än längre österut? Ingen kan väl ändå tro att Förenta Staterna på allvar planerat ett enormt missilskyddssystem som sträcker sig över halva den civiliserade världen bara för att skydda sig mot lilla Iran? Tills någon ovedersägligen kan bevisa att de anrikar uran till annat än att försörja landet med elektricitet så vet jag var jag står. Är det moraliskt acceptabelt att neka iranier (oavsett deras styresmäns åsikter) livskvalitet på grund av fördomar och rykten? Obama gör klokt i att istället för att försöka trakassera Iran till lydnad låta Ryssland som har goda diplomatiska kontakter med landet använda sitt inflytande. Glada iranier med billig el och utan kärnvapen skadar väl ingen? Att kort sagt jävlas med Iran kommer hur som helst inte att förbättra läget för dess invånare och definitivt inte försvaga deras regim, oavsett vad man tycker om den. Så länge Sovjetunionen och Det Glada Väst morrade och skakade påkar åt varann så förblev det inhemska stödet för dem båda tämligen starkt. I och med 80talets mjuknande ton från Sovjets sida, med ökat kulturellt utbyte, västliga influenser och frihet att yttra sig så rasade skiten som ett korthus. Jag påstår inte att det var ett sant fall av orsak och verkan, men korrelationen är tydlig.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2545841.svd

http://www.dn.se/nyheter/varlden/obama-usa-kan-skrinlagga-robotskold-1.812074

Om USA och Ryssland för en gångs skull kan samarbeta så är detta alldelens utmärkt, eller det hoppas vi väl i alla fall. Ryssland är väl ändå inget hot mot världsfreden så länge hon känner sig med i matchen? Glömde Washingtons bushmen detta av gammal ovana? HALLÅ, de har ju bytt flagga! Nu kanske till och med de låter bli att aggressivt utöka NATO i medlemmar på Rysslands intressens bekostnad? Nej missförstå mig inte nu, båda dessa stormakter (supermakter är sååå 1900tal) är klart imperialistiska, rövhål på samma sätt som alla män med makt verkar bli. Men ett Ryssland utan lydstater borde väcka obehag i oss alla (sorry Kaukasien och Ukraina, Vitryssland osv). Låt dem utöva lite makt, känna sig ohotade så håller de sig nog på gott humör. Verkar t ex ett västorienterat Georgien vara lyckligare än ett Ryssvänligt? Ärligt talat? Det är inte snällt att invadera sina grannländer, men ibland är det förståeligt.  

Taggar: , , , , ,

En kommentar till “Mät din snorre med min robotskjöld”

  1. Bara Nils Säger:

    Att ha kärnvapen idag är så retarded retro 80 tal så att man nästan blir mörkrädd.
    Alla förlorar på detta, eller är det så att den som släpper de sista vinner??
    So retarded retro. Tyvärr vilar miljardtals oskyldiga i dessa få ”herrars” händer.
    Det kanske är som schack för dem, ett drag hit och ett drag dit, om några bönder stryker med gör ju inget, men någon viktig miliärpjäs går förlorad så går de bärsärkargång och riskerar både land och rike bara för att krossa oskyldiga och allt på den andra sidan.

    Tyvärr så är de som spelar inte själva med som pjäser i spelet, så lika villkor kan man knappast säga att det är.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu