BloggProffs

Litegrann Intifada – ett hot mot demokratin? Eller Tennis kanske?

Såvitt jag förstått har Global Intifada hittills inte varit direkt intresserade av tennis. De gillar att elda upp (eller ner) egendom som på något sätt verkar USAimperialistiskt, eller vad de nu använder för terminologi själva. Deras motiv till att vandalisera ambassadtjänstemäns bilar och en och annan sörmländsk matbutik beror förmodligen lika mycket på lösryckta ord ur pamfletter de sett blåsa förbi på höstkalla torg som reell genomtänkt ideologi. Antingen är de tämligen obegåvade terrorister (JAG känner då ingen som blivit avskräckt från att köpa coca-cola) eller så vill de inte så illa. Inga döda ännu, peppar peppar ta i trä. MER oroande är det egentliga resultatet av deras småterrorism (som om den misstänkts ha begåtts av fulla, blonda tonåringar skulle benämnts vandalism eller pyromani) skadar deras sak, oavsett vad den är. Det är det inte riktigt någon som vet. Men att det har med vänster och araber att göra, ja det hörs ju på namnet, och att de inte gillar västlig imperialism. Såvitt vi vet kan det röra sig om allt från traumatiserade tonåringar utan kärlek till ett samhälle som ser dem med rejäl skepsis till en Al-Qaedacellbestående av klonade RAFmedlemmar à la Pojkarna från Brasilien som just inlett sin offensiv i Sverige för att förvandla oss till ett Shariakommunistiskt Mecka. Vad tror ni? Då jag har en fallenhet för det absurda röstar jag på alternativ två. Sanningen är demokratisk nämligen.

Nåja, åter till ämnet. Sannolikheten att den svårdefinierade entieten Global Intifada skulle slå till och napalmbomba tennishallen i Malmö nu på lördag får nog räknas som ganska liten. De har nog fullt upp med att ångestsvettas över SÄPO. Mer troligt är att ett stort antal fredliga demonstranter kommer campa utanför, skråla ”Stoppa matchen!” (Mikael Wiehe MÅSTE väl ändå komma). Dessa kommer självklart inte att få någon mediauppmärksamhet, då tidningar, radio och television frossar i bilder på autonoma skitungar som vill slåss med polisen. AFA lär väl dyka upp, dessa har för övrigt sagt sig ej vilja gå med på villkoret att stoppa matchen utan våld. Alltså kommer återigen sympati med den palestinska saken förknippas med våldsamheter och terrorism.

Polisen har mönstrat ett tusental man för att möta våldet. Förhindra tror nog ingen på. Ett antal intressanta frågor dyker upp: Vad hade hänt om polisen inte valt att uppmärksamma matchen, stannat hemma och fikat? Vad hade hänt om det varit ett annat arrangemang för vuxna män som leker, säg en curlingmatch på Lilla Torg eller ett möte för modelltågsentusiaster? Nu vet jag inte om Israel har ett curlinglag, men kan man odla apelsiner på ockuperad mark så borde det gå att bygga ishallar.

Tänk för ett ögonblick att dessa herrar som på lördag möts hade hyrt en tennisbana lugnt och stilla, gått dit, bollat lite och räknat sina poäng. En match är en match, och Davis Cup hade kunnat avgöras i lugnan ro. Om Malmö stad (det är fritidsnämnden som hyr ut hallen, precis som för alla andra) och  DCarrangörerna kunnat nöja sig med detta så hade alla sluppit en hel massa blodspillan och jämmer. Tyvärr bedömer båda parter att deras sak gagnas av en ”vanlig” match med fullt mediapådrag och reklamintäkter. Visst, så länge det är AFAglin som får stryk så kan man förstå deras offervilja, men de politiska effekterna är allvarligare. Ju fler som medelklassungar som pucklar på poliser och bränner ner stormarknader i andras namn, desto fler inskränkningar i demokratin kommer kunna motiveras av fanatiskt Israelvänliga ledarskribenter och terroristrädda polischefer, för att inte säga folkpartistiska statsråd. De skrämmer mig.  

Om det nu varit en stilla curlingmatch, mellan samma israeler och svenskar (med reservation för hur stort ett curlinglag är; vem kan förväntas kunna något sådant) utan ett massivt polispådrag, vad hade hänt? Hade vi sett ett hundratal AFAkids kissa på isbanan och kasta sten på de deltagande? Det värsta som kunnat hända hade förmodligen varit att någon gått in på plan och sagt ”Nej!”, varpå vederbörande antingen fått en smäll på käften av en av spelarna, förts bort från isbanan av en vaktmästare, eller båda två. AFA och de andra lymmelgrupperingarna skulle få krupp utan Expressen och dess förfärade gelikar.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2530899.svd 

http://dn.se/opinion/signerat/butiksbranderna-attacker-som-hotar-demokratin-1.809704

http://sydsvenskan.se/malmo/article416798/Forskare-Global-intifada-kan-sla-till-mot-matchen.html 

http://rollo.bloggproffs.se/2009/02/26/terroristsex-pahitt-och-hotet-fran-framtiden/

http://hd.se/inrikes/2009/02/28/ingen-gripen-foer-brandattentat/

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article4547301.ab

http://dn.se/sport/manga-deltagare-vantas-i-lordagens-demonstrationer-1.812889

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu