BloggProffs

Så mycket – veckan i korthet!

Visst är det åt helsike att upphovsrätten på inspelad musik ökar från 50 till 95 år, men vad hjälper det att jag bloggar om saken? Nåja, bered er på färre roliga skivor i framtiden, såvida ni inte spelar in dem själva! En god sak med det hela är förstås att de rabiata upphovsrättsförfäktarna inte längre kan påstå att de handlar i musikernas intresse. Hur många kreatörer lever 95 år efter inspelningen?

http://www.dn.se/kultur-noje/hannas-bolag-hotas-av-95-arig-inspelningsratt-1.827006

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/operans-dramaturg-ett-kulturarv-gar-forlorat-1.823971

Steso Songs ska till (är på, har varit på?) SXSW. Alla som nånsin varit på Debaser och blivit dumpade, blivit kära och fått ligga samma natt håller tummarna för att hon INTE lyckas internationellt utan fortsätter kuska runt på våra midre scener. Jag vill ha henne för mig själv såklart! Fast jag kan dela med mig också. Som i äppelvisan. Gud vilken jobbig låt förresten. Inte på grund av innehållet, men TONEN! Noone likes a gnällkärring, inte ens om hon skriver schyssta melodier. Steso skulle ALDRIG göra så!

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2581239.svd

MacGyver ska bli film. Ni som bryr er vet vad jag menar, det här är stor grejer. Resten kan titta bort nu. Självklart är det fel fel fel på nåt vis, att ge sig på sådan en klassiker, men det är inte det som gnager den här gången. SÅ länge sen är det väl inte vi var unga att det redan är nostalgi och dags för en nyversion? Men, och det här är ett schysst men så jag prövar igen: Hrrm… Men, hopp finnes. Dino De Laurentiis, en av mina absoluta favorititalienare (i liga med langobarderna, Octavianus, och de andra) kommer att hålla i trådarna. Som medproducent kommer även hans dotter Rafaela stå. Tidigare har talats om en remake på hans gamla Barbarella – Queen of the galaxy, men det projektet verkar ha avstannat. De som vill bilda sig vidare i europeisk filmhistoria rekommenderas ta en titt i hans katalog: Conan the destroyer, Flash Gordon, The Great Train Robbery, Goliath and the island of vampires samt det här årtusendets Hannibalfilmer… Listan är allt för omfattande för att sammanfattas på dessa få rader.

 http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/film/news/e3i68061ff8eae6a6378b95223f0ab4e6ea

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article4659119.ab

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/macgyver-snart-ocksa-pa-film-1.822542

Påven och kondomerna? Det tar vi imorn! Prommis!

  

Taggar: , , ,

En kommentar till “Så mycket – veckan i korthet!”

  1. Veckan som gått | Kulturkollektivet Kronärtskockan Säger:

    [...] Rollo är inte helt säker på vilken dag i veckan det är, men sammanfattar den ändå. Som alltid en ljuv blandning av nyheter och nonsens! [...]

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu