BloggProffs

Mitt Afrika II

I Mogadishu målas väggarna i blodröda Pollackmönster, och mina cigg är slut. Det gör mig ilsk. I Sri Lanka är maten slut, och medicinerna, och snart vattnet med, och mina cigg. Många döda. Ingen ids räkna.

Osäker på  vilka som är good guys. De som röker Lucky Strike? Och varför säger ingen nånsin nåt gott om islamisterna? De kan väl knappast ha vunnit stöd nog att bedriva effektiv krigsföring bara genom att vifta med Koraner? NÅT mer än islamister måste de väl ändå vara? Och regeringen inte kan hålla samman landet, är det då klokast att stödja den eller att rekonstruera statsbildningen. Vem har glädje av att vare sig Somalia eller Sri Lanka existerar i sin nuvarande form? Många funderingar. Mycket är osäkert. En sak är säker: så länge det finns folk som tror på nationer är vi dömda att harva runt i samma gamla köttsallad.

Jag litar hellre på en människa med moral och en klar agenda än någon som åberopar regeringsmakt. I alla fall. Oftast. Det här är riktiga människor, kom jag just att tänka på. Att fotbollsspelare inte skäms till döds förvånar mig. De kunde väl åtminstone ha anständigheten att offentligen bekänna sin ånger över att de lägger sin enorma viljestyrka och kapacitet på sådana oerhört fåniga sysselsättningar.

Nej, jag har ingen karaktär. Men man hade ju kunnat hoppas att de som har det hade använt sina förmågor bättre!

Taggar: , , , , ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu