BloggProffs

Skäms sa jag!

Nej nu JÄVLAR!!!

Som tidigare nämnts finns det anledning att oroa sig för räknekunnigheten hos de som har nåt att säga till om här hemma. Minns ni SCBs skomiss, det lilla räknefel som fick dem att övervärdera inflationstakten för juli månad med hela 0,3 procentenheter? Uppenbarligen tog de inte så hårt på saken, för nu har de gjort det igen! Den här gången är det nettoprisindex för januari och februari som blivit fel.

Man kan förlåta misstag, men upprepad idioti med berått mod är väl ändå straffbart? VÄL?! Herregud, det måste finnas NÅGON paragraf mot att beräkna rikets officiella statistik, den som står till grund för politik och sånt där, med Excel! Visst, Excel är utmärkt om man vill skapa en tabellruta i ett worddokument, men till kvalificerade beräkningar är det tämligen värdelöst. Detta vet SCB. De vet att de inte fattar vad som händer när de jobbar i Excel. För er som sluppit utsättas för detta lortprogram så kan man jämföra det med att släppa loss ett Zoo i trädgården innan man går till jobbet med förhoppningen att gräset ska vara kortare när man kommer hem.

Med berått mod! Ärligt talat, NÅT straff för idioti måste det väl ändå finnas?

 

http://nyheter.se.msn.com/pengar/articlePS.aspx?cp-documentid=15839320

Taggar: , , , , ,

En kommentar till “Skäms sa jag!”

  1. labonka Säger:

    Det borde finnas fina Fortran-program till dessa typer av beräkningar.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu