BloggProffs

Palestina ligger på Christianshavn

Det har varit kört för Christiania länge nu, ända sen den danska regeringen beslöt att nu är det slut. Det har inte funnits några större svårigheter med att ställa upp villkor för samarbete mellan stat och fristad som den senare under inga omständigheter kan gå med på, varför staten genom åren fått än mer legitimitet för sina krav. Diskussionen har inte varit, så som vissa vill fått det att verka, mellan två jämbördiga parter utan mellan en stat som har all juridisk rätt och en grupp människor som har all moralisk rätt till området.

 Den senaste domen, som visserligen kan överklagas ytterligare en instans, är bara den näst sista spiken i kistan. Processandet är ett skådespel riktat till folket. Det blir lättare att bygga bostadsrätter på ockuperad mark när man har kan påstå att man givit motståndarlaget möjligheter till förhandling.

De många besluten i denna riktning har tagits av demokratiskt valda politiker, i det här fallet regeringen i samarbete med vågmästarpartiet Dansk Folkeparti. Dessa politiker har fått folkets förtroende att föra sin politik; att föra krig i Afghanistan, att stifta anti-muslimska lagar, att stänga den reglerade narkotikahandeln på fristaden så att den överförs till fria entreprenörer. Afghaner blir ihjälslagna, invandrare tvingas flytta vidare till Sverige och brutala gängkrig skakar Danmark eftersom de danska väljarna låter detta ske.

Äkta Afghaner

Äkta Afghaner

Vi har också i Sverige en parlamentaristisk demokrati. Vi väljer ständigt att ge våra styrande fortsatt förtroende i vad de gör. Vi kan, om vi vill, välja in Sverigedemokraterna i riksdagen och se hur våra etablerade partier högervrids och blir alltmer populistiskt, så som de en gång blev tvungna att hantera Miljöpartiet och Kristdemokraterna.  Så som har skett i grannlandet, där hos arvfienden i väst. Hur jävligt det än låter så väljer vi själva vår samtid och vår framtid. Baktiden är lång, och där finns hur mycket som helst att lära, för den som bara orkar bry sig.

Taggar: , , , , , , , , , ,

2 Kommentarer till “Palestina ligger på Christianshavn”

 1. Erik Säger:

  ”Afghaner blir ihjälslagna, invandrare tvingas flytta vidare till Sverige och brutala gängkrig skakar Danmark eftersom de danska väljarna låter detta ske.”

  Vad är det här för totalt skitsnack? Slår Dansk folkeparti ihjäl afghaner? Brutala gängkrig? Menar du att invandrare blir kriminella pga striktare invandringsregler????
  Att Danmark har brutala gängkrig beror på en massiv invandring av rasistiska etnocentriska grupper av invandrare. DF har ju sett till att täppa till luckorna i Danmarks tidigare sverigeliknande katastrofala invandringspolitik. Tror knappast det ger fler invandrare inblandade i brutala gängkrig! Snarare tvärtom! Var är logiken?

 2. rollo Säger:

  Afghaner blir ihäljslagna i det krig som förs i Afghanistan. Det är olyckligt.

  I Danmark rasar gängkrig, mestadels mellan motorcykelgäng och vad som på danska lite diffust kallas ”invandrerbande”, eller bland de danskar som inte klumpar samman övriga kriminella som Invandrargäng helt enkelt ”Bande”. Detta angående aktionerna mot den reglerade haschhandeln på fristanden. De som, medan handeln där ännu blomstrade, argumenterade för dess existens tog ofta upp detta att det är bättre att det sker där än bland diverse skumt folk med mindre skrupler. Självklart är nuvarande inte situation helt och hållet en följd av politiken gentemot fristaden, men lustigt vore ifall där inte fanns nåt samband.

  Vem skrev nåt om invandringskvoter? Det är ett intressant ämne som bör diskuteras av bildat folk och inte av reaktionära enfrågepartier. Att populister lyckas göra sig hörda ÄR, som du säkert håller med om, ett symptom på att det finns ett problem. Det betyder förstås inte att de har några förståndiga lösningar att komma. Eftersom de svenskar som bott här i generationer inte gökar tillräckligt är vi helt och hållet beroende av invandring för att hålla vårt land vid liv. Låt oss därför ta emot våra gäster och välkomna dem som de människor de är!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu